We can't believe it's already mid February. How time flies.
We wanted to let you all know that our ever popular "French on your plate" workshops are BACK next Thursday 21st February 2013!!!! Join us next week at Cook's Barn in their beautiful Lacanche kitchen for another tasty "French on your plate" workshop.
4 hours of French conversation and a full meal including wines for only £65. The menu is as follows:
- Apéritif - Pastis et Canapés Provençaux
- Velouté de pommes de terres au bacon
- Tatin aux tomates et oignons caramélisés
- Îles Flottantes à la crème de lavande
- Vins du Pays
POUR 6 ILES PARFUMEES
Ingrédients:
Accessoire:La lèchefrite du four
Recette:
Ingrédients:
- 75 cl de lait entier
- 1 cuillier à soupe de fleurs de lavande alimentaire + 1 pour la déco
- 160g de sucre semoule
- 6 jaunes + 6 blancs d'oeufs extra frais
- 1 pincée de sel
Accessoire:La lèchefrite du four
Recette:
- Portez la lait ébullition, infusez les fleurs de lavande 10 minutes et passez au tamis.
- Battez les jaunes d'oeuf et 130g de sucre. Versez dessus le lait chaud en continuant de fouetter. Remettez la crème dans la casserole sur feu dour et, sans cesser de remuer à la cuiller en bois, surveillez l'épaississement. Elle est cuite quand elle nappe la cuiller.Versez la crème dans un compotier, remuez encore quelques minutes et placez au réfrigérateur .
- Chauffez (thermostat 1) la lèchefrite remplie d'eau. Montez les oeufs en neiqe, avec 1 pincée de sel, incorporez le reste de sucre et continuez de les serrer.
- Plongez-les à l'aide d'une écumoire dans l'eau de la lèchefrite, cuisez-les sur toutes les faces environ 3 minutes puis égouttez-les dans un plat. Servez sur la crème de lavande avec un
filet de caramel et décoré de lavande.
Enjoy speaking French while discovering Marcel Pagnol and Christine's homeland of Provence at our first workshop of 2013.
Reserve your place TODAY by clicking this link.
Dates for all other "French on your plate" workshops and other events throughout 2013 are on our 2013 calendar.
Do check for regular updates and to find out more about upcoming activities and trips to France!
Christine & I look forward to seeing you next week and kickstarting the new year in style with you all.Reserve your place TODAY by clicking this link.
Do check for regular updates and to find out more about upcoming activities and trips to France!
one of my favorite deserts of ALL TIME! can't wait to eat it on Thursday.
ReplyDelete